Hiihtokoulut tammikuussa 2018
- Aikuisten matalan kynnyksen hiihtokurssi 9.-23.1.2018. Lataa esite.
- Aikuisten vapaan hiihtotavan jatkokurssi 22.-31.1.2018. Lataa esite.

Tarvetta voitelupalvelulle? Lue lisää täältä.

Latua on valmiina 5,5 kilometriä. Kivennousunlenkki valmistunut 16.11.2017. Katso latukartta tästä.

Viime vuotiseen tapaan keskiviikkoisin on koirahiihtovuoro klo 20-21. Ohjeet vuorosta löydät täältä.


Tervetuloa Kontiolahden Jäähdytetylle ladulle

Jäähdytetty latu on täydellinen ensilumen harjoituspaikka niin ampumahiihtäjille kuin maastohiihtäjille ennen kilpailukauden aloitusta. Latu palvelee samalla myös tavallisia kuntohiihtäjiä, joten kaikentasoiset hiihtäjät ovat tervetulleita meidän ensilumenladuille.

Hiihtokausi käynnistyy lokakuun puolessa välissä helpolla 2,2 km ladulla, jolla on korkeuseroa 6 metriä. Lokakuun lopussa latua jatketaan vaativampaan maastoon, jonka jälkeen ladun pituus on 3-4 km. Lisäladut sisältävät muun muassa kuuluisan seinänousun ja tällöin ladulla on korkeuseroa jo 26 metriä. Monipuolinen latuprofiili tarjoaa puitteet erilaisten hiihtotekniikoiden treenaamiseen.

 

Ampumahiihtoharjoittelua varten käytössä on kansainväliset mittapuut täyttävä ampumapenkka, jossa on 30 taulua (Kurvisen taulujärjestelmä). Ampumapenkka on uusittu vuonna 2011.

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla on Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) voimassaoleva A-lisenssi. Ampumahiihdon MM-kilpailut järjestettiin stadionilla vuonna 2015. Lisätietoa olosuhteista löydät alla olevista linkeistä.

Yleistietoa Jäähdytetystä ladusta

Latukartat

Majoitus

Kilpailut/tapahtumat ensilumen aikana