Latujen kunnostustilanteen Kontiolahdella/Joensuussa löydät täältä.

Jäähdytetyn ladun kausi on päättynyt 18.12.2017. Ladut ovat ilmaisessa käytössä lopputalven ajan. Kiitoksia kaikille käyttäjille ja liukkaita hiihtokelejä. Anna palautetta kaudesta 2017 tästä.

Tervetuloa Kontiolahden Jäähdytetylle ladulle

Jäähdytetty latu on täydellinen ensilumen harjoituspaikka niin ampumahiihtäjille kuin maastohiihtäjille ennen kilpailukauden aloitusta. Latu palvelee samalla myös tavallisia kuntohiihtäjiä, joten kaikentasoiset hiihtäjät ovat tervetulleita meidän ensilumenladuille.

Hiihtokausi käynnistyy lokakuun puolessa välissä helpolla 2,2 km ladulla, jolla on korkeuseroa 6 metriä. Lokakuun lopussa latua jatketaan vaativampaan maastoon, jonka jälkeen ladun pituus on 3-4 km. Lisäladut sisältävät muun muassa kuuluisan seinänousun ja tällöin ladulla on korkeuseroa jo 26 metriä. Monipuolinen latuprofiili tarjoaa puitteet erilaisten hiihtotekniikoiden treenaamiseen.

 

Ampumahiihtoharjoittelua varten käytössä on kansainväliset mittapuut täyttävä ampumapenkka, jossa on 30 taulua (Kurvisen taulujärjestelmä). Ampumapenkka on uusittu vuonna 2011.

Kontiolahden ampumahiihtostadionilla on Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton (IBU) voimassaoleva A-lisenssi. Ampumahiihdon MM-kilpailut järjestettiin stadionilla vuonna 2015. Lisätietoa olosuhteista löydät alla olevista linkeistä.

Yleistietoa Jäähdytetystä ladusta

Latukartat

Majoitus

Kilpailut/tapahtumat ensilumen aikana