TOIMITUSJOHTAJAN BLOGI

 

ANATOLII KHOVANCHEV VALITTU VENÄJÄN AMPUMAHIIHDON VALMENNUKSEN JOHTAJAKSI SEKÄ MIESTEN JA NAISTEN PÄÄVALMENTAJAKSI
(28.5.2018)

Joensuun Seudun Jäähdytetty Latu Oy:n palveluksessa 1.8.2017 alkaen osa-aikaisena valmentajana ja markkinointitehtävissä toiminut ampumahiihtovalmentaja Anatolii Khovanchev on valittu Venäjän ampumahiihtoliiton valmennuksen johtajaksi sekä miesten päävalmentajaksi.

Hän toimi Suomen ampumahiihtoliiton päävalmentajana 1998 - 2002. Tänä aikana Paavo Puurunen ja Vesa Hietalahti menestyivät hyvin MM-kisoissa ja maailmancupeissa. Paavo Puurunen voitti MM-kultaa Osbrliessä 2001 ja Vesa Hietalahti voitti ampumahiihdon maailmancupin yhteislähdön 2002 ja oli toinen pikakilpailussa Hochfilzenissä ja kolmas Osbrliessä ja Holmenkollenilla. Vuonna 2006 keväällä Anatolii Khovanchev valittiin Kontiolahden Urheilijoiden päävalmentajaksi. Kausi kesti kevääseen 2010, jonka jälkeen hän oli vuoden Venäjän naisten maajoukkueen päävalmentajana ja keväästä 2011 heinäkuun loppuun 2017 Khovanchev oli Kontiolahden Urheilijoiden päävalmentajana. Täällä ollessaan hän toimi myös Joensuun Urheiluakatemian valmentajana. Khovanchev kehitti Kontiolahden Urheilijoiden valmennustoimintaa ja ensilumen ladun kansainvälistymistä. Hän toimi useiden Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtäjien henkilökohtaisena valmentajana. Hänet tunnettiin erinomaisena ampumahiihtopienoiskivääreiden tukkien muokkaajana urheilijoiden henkilökohtaisiin ominaisuuksiin liittyen. Vuonna 2015 Kontiolahden MM-kisoissa kultaa voittanut Jekaterina Yurlova oli Khovanchevin henkilökohtainen valmennettava.

Khovantchev toimi Neuvostoliiton nuorisomaajoukkueen päävalmentajana 1990-1992 ja Venäjän maajoukkueen päävalmentajana 1992-1998. Tänä aikana Venäjän nuoret voittivat yli 20 mitalia samoin kuin aikuiset yli 20 MM- ja olympiamitalia.

Kansainvälisen Ampumahiihtoliiton(IBU) internet-sivuilla Khovanchevista mainitaan, että on hyvin arvostettu valmentaja.

Venäjän ampumahiihtoliiton puheenjohtajaksi valittiin 18.5.2018 Vladimir Drachev, joka on 15-kertainen maailmancup-voittaja ja 11-kertainen MM-kisamitalisti. Drachev on myös Venäjän duuman jäsen.

 

Terveisin
Esa Haapala